La Mobile Week Reus presenta un programa d’activitats per tots els públics

Febrer 2019

La Mobile Week Reus presenta un programa d’activitats per tots els públics

El pròxim 20 de febrer es durà a terme la jornada Mobile Week Reus que s'emmarca en la Mobile Week Catalunya. Aquest esdeveniment surt per primer cop de Barcelona i estableix cinc seus repartides arreu del territori, a ciutats com Girona, Lleida, Igualada i Reus i una comarca, la Ribera d'Ebre. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha destacat que "treballem per formar part de projectes que generen nous espais d'activitat i per ser referent, ja que Reus ha de liderar l'estratègia tecnològica del sud del país".

El lema d'aquesta edició és "La nostra senzilla relació amb la tecnologia" i convida al ciutadà a reflexionar sobre la repercussió que té la tecnologia en la seva vida quotidiana. Dels eixos temàtics proposats per l'organització, a Reus s'han triat quatre grans temes: mobilitat, treball i talent, comunicació, i educació i aprenentatge. El programa contempla la realització de 3 taules rodones, 3 tallers i 1 xerrada col·loqui, els quals es realitzaran a diferents espais de la ciutat, com ara firaReus, les instal·lacions de REDESSA 1 al Camí de Valls, el Mas Pintat i Cal Massó.

Segons el regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, "la Mobile Week Reus és una oportunitat per debatre els reptes, els límits i les oportunitats de la transformació digital i acostar les noves tecnologies a la ciutadania i especialment al públic més jove, per tal de fomentar noves vocacions tecnològiques".

La voluntat és donar cabuda a diferents públics. El públic familiar hi serà present amb la xerrada col·loqui que es realitzarà a Mas Pintat i que plantejarà "Com utilitzar les noves tecnologies en família?".

Pel que fa al públic més jove, s'han programat dos tallers organitzats per la Casa dels Oficis de Creació i Producció Audiovisual i Videojocs i l'empresa Dynamind, els quals es realitzaran a les instal·lacions de REDESSA 1, al Camí de Valls. En el primer, "Robo-classifica la brossa!", un grup de fins a 16 joves aprendrà a dirigir un robot per a classificar correctament la brossa a cada contenidor. En el segon, "Fes la teva App", un grup de fins a 10 participants crearan una app en una activitat que pretén acostar-los al món de la programació. El tercer taller, "Com fer un videojoc per al mòbil" també tindrà un aforament de fins a 10 participants i s'aproparà al món de la creació i producció de videojocs per a plataformes m&ograv e;bils.

Pel que fa al perfil professional, aquest es concentrarà en les activitats de primera i última hora del dia. Al matí, les instal·lacions de firaReus acolliran dues xerrades col·loqui: "Gestió i casos d'èxit de la mobilitat al territori", amb la participació d'empreses com Reus Mobilitat, Studiogenesis i T-Systems; i la segona, "Captació i retenció del talent en el sector TIC", la qual comptarà amb representants del Clúster TIC Catalunya Sud, l'empresa Freshly Cosmetics i Adecco.

La jornada es clourà amb una xerrada col·loqui centrada en "La influència de les xarxes socials en la política: expectatives i decepcions", en la qual hi participarà l'expresident del Parlament i professor de comunicació de la UOC, Ernest Benach; Cristina Salvadó, periodista, i Josep Martí Blanch, tots ells moderats pel regidor Marc Arza.

La Mobile Week està organitzada per Mobile World Capital Barcelona i la Generalitat de Catalunya. L'Ajuntament de Reus, per la seva banda, organitza i coordina el programa d'activitats previst a la ciutat.


TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

DESCARREGA ELS NOSTRES DOSSIERS INFORMATIUS

Click per a descarregar