REDESSA I LA FUNDACIÓ AUTOOCUPACIÓ CERCARAN SOLUCIONS DE REALITAT VIRTUAL I AUGMENTADA PER AL TURISME DE NEGOCIS

Redacció: 16/11/2020

El projecte es basarà en el posicionament de firaReus en el sector MICE i oferirà formació en noves tecnologies i en gestió empresarial

REDESSA i la Fundació Autoocupació impulsen el programa Enginy: formació en realitat virtual i augmentada per a fires i convencions, emmarcat en el Programa Primer de Catalunya Emprèn i que es posarà en marxa a mitjans de desembre a les instal·lacions de Tecnoredessa a l’Edifici Tecnoparc. Aquest programa de formació en iniciatives emprenedores i tecnològiques aplicables al sector del turisme de negocis, tindrà la realitat virtual i augmentada com a eix central i combinarà la formació amb el treball en equip, per a cercar projectes innovadors que es puguin aplicar a l’organització de fires, convencions o congressos.  

La regidora d’Economia i Coneixement i Habitatge i consellera delegada de REDESSA, Teresa Pallarès, ha explicat que “el programa compta amb la col·laboració del Clúster TIC  amb l’objectiu de reforçar les sinergies entre projectes i potenciar la transferència de coneixement”. El projecte neix amb la voluntat de convertir-se en referent d’iniciatives i  models de negoci innovadors, que desenvolupin oportunitats empresarials, aprofitant el posicionament de firaReus en el sector del turisme de negocis.

L’objectiu és que hi puguin participar entre 10 i 15 persones que durant dos mesos i mig rebran una formació de 100 hores en realitat virtual i augmentada aplicada al sector del turisme de negocis, en emprenedoria basada en la metodologia Lean Start-up i en competències transversals. El programa no requereix d’una idea de negoci prèvia per a formar-ne part.

La formació es farà a través d’una vintena de sessions en diferents àmbits. En la fase inicial, els participants coneixeran el sector MICE i es faran sessions de Design Thinking per estimular les idees de projecte que puguin sorgir al voltant de les oportunitats plantejades per firaReus.

Pel que fa a la formació més específica en noves tecnologies, es treballarà des de les tecnologies per a crear escenaris virtuals i els dispositius i les plataformes de realitat virtual i realitat augmentada existents. Per acabar, es formarà als participants en tècniques de presentació de projectes empresarials, d’anàlisi de viabilitat financera i d’estudi de mercat, entre d’altres.

Després de la formació, el programa Enginy donarà pas a 60 hores d’acompanyament especialitzat a cadascun dels projectes que s’hagin desenvolupat durant la formació, per tal de crear un prototip inicial de les idees, que pugui ser presentat a la sessió final del programa. Aquesta, consistirà en un marketplace on potencials clients, col·laboradors i proveïdors podran proposar als participants donar continuïtat als seus projectes.

El programa Enginy: formació en realitat virtual i augmentada per a fires i convencions, serà totalment gratuït i combinarà les sessions presencials amb les telemàtiques. Les persones interessades a participar-hi poden formalitzar la seva inscripció a través de la web de REDESSA: www.redessa.cat/enginy

També et pot interessar

REDESSA acosta la diada de Sant Jordi al Tecnoparc

REDESSA acosta la diada de Sant Jordi al Tecnoparc

Coincidint amb els seus trenta anys d'història, REDESSA ha celebrat la diada amb activitats culturals i un vermut networking adreçat als professionals que treballen als seus centres d'empresa Durant la  celebració, s'ha fet lliurament dels Premis CATalitzador que...