Jornada sobre la sostenibilitat com a motor de competitivitat en la indústria agroalimentària

Imatge de Jornada sobre la sostenibilitat com a motor de competitivitat en la indústria agroalimentària

Data i horari

Dijous 20 de novembre de 09:30 h a 12:30 h

Ubicació

Entrada

icono calendario Gratuït amb inscripció

Organitzada en el marc de SER Agro

El Hub Foodtech Nutrition, impulsar per REDESSA i l’Ajuntament de Reus, organitza el pròxim 20 de novembre una jornada sobre la sostenibilitat com a motor de competitivitat en la indústria agroalimentària dins del cicle de jornades SER Agro impulsat per Cadena SER. Aquesta sessió està coorganitzada amb la col·laboració Enginyers Agrònoms de Catalunya, la DOP Siurana i l’Escola Agrària Mas Bové i compta amb el patrocini de Salut i Treball i Balañá Eguía.

Incripcions a la jornada



PROGRAMA

09:30 – Salutació i benvinguda

Salutació

  • Presenta i modera, Eva Hidalgo, cap de Continguts Ràdio Reus – SER Tarragona
  • Salutació, Núria Camps, directora Ràdio Reus – SER Tarragona

Benvinguda

  • Conxita Villar, degana del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya
  • Joan Gòdia, director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural
  • Sandra Guaita, alcaldessa de Reus

 09:40 –  Ponència inaugural: “Sostenibilitat i competitivitat: reptes i oportunitats per a l’empresa agroalimentària”.

  • A càrrec de Cristina Giménez, directora d’Identitat i Missió d’ESADE.

 10:00 –  Tendències d’innovació al sector agroalimentari: implicacions per al consumidor.

  • A càrrec de José M. Gil, director del CREDA, Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari.

 10:20 – Taula rodona: Economia circular. Models aplicats a la indústria alimentària. Moderador: Josep Maria Arauzo-Carod, catedràtic d’Economia, director ECO-SOS i sotsdirector d’IU-RESCAT.

  • GRUP UNIÓ. A càrrec de Joan Ruiz, responsable de R+D+I.
  • SÍMBIOSY. A càrrec d’Anna Lluís Gavaldà, directora.
  • FRUSELVA GLOBAL S.A.U. A càrrec d’Úrsula Catalán, responsable científica de l’àrea d’innovació de Begudes Vegetals.

 10:50 – Degustació d’oli verge extra DOPSiurana i networking

 11:20 –  Estratègies de descarbonització per a l’empresa agroalimentària: reptes i aplicacions pràctiques.

  • A càrrec d’Anna Lluís Gavaldà, directora de SÍMBIOSY.

 11:35 – Gestió eficient de recursos naturals. “Aigua, energia i residus: com optimitzar l’ús de recursos amb tecnologia”.

  • A càrrec d’Amaya Prat, Sustainability & RDi Manager d’Ametller Origen

 11:55 – Normativa ESG. “Preparats per la CSRD? Com adaptar-se a les noves exigències europees”.

  • A càrrec de Maria Gómez Soriano, directora de Sostenibilitat, ESG i Canvi Climàtic de PWC ESPAÑA.

 12:15 – Oportunitats de finançament. Grup de treball de projectes del Hub F&N.

  • A càrrec de Jordi Hurtado, responsable del programa de finançament i innovació de REDESSA.

 12:25 –  Cloenda.

A càrrec de Josep Baiges, regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement a l’AJUNTAMENT DE REUS.

Incripcions a la jornada