Comença la captació d’startups i emprenedors TIC per a la incubadora tecnològica “Sensor” de REDESSA

Redacció: 30/09/2020

REDESSA comença la captació d’startups i empreses TIC relacionades amb projectes emprenedors amb solucions tecnològiques per a sectors estratègics amb potencial de creixement, per tal que participin en la Incubadora TIC Sensor: un programa que oferirà acompanyament a través de consultors experts en el creixement d’empreses TIC, que ajudaran a validar el projecte i fer-lo créixer de forma escalable, facilitant l’accés a fonts de finançament i a potencials clients i oferint alhora un espai de coworking.

El primer procés de presentació de projectes estarà obert fins al dia 16 d’octubre. La selecció es farà la setmana del 19 d’octubre, i les startups i emprenedors seleccionats es donaran a conèixer la setmana del 26 d’octubre.

Aquest és un dels projectes inclosos al Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus. L’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, ha manifestat en la presentació de la Incubadora que volem que Reus sigui una ciutat atractiva per a les empreses, per a les iniciatives innovadores, pels nous talents i per les noves tecnologies. I REDESSA i tot l’entorn del Tecnoparc són un espai més que apropiat per a aquestes noves propostes”.

El gerent de REDESSA, Albert Boronat, ha afirmat que “amb la Incubadora TIC Sensor volem aprofitar l’ecosistema TIC de la ciutat, per construir una plataforma d’acceleració amb l’objectiu de crear noves empreses tecnològiques i nous llocs de treball qualificats en un sector emergent i estratègic per la ciutat”.

Els projectes es treballaran en 3 fases: validació del model, creixement i acceleració. Els emprenedors i startups interessats a participar en el projecte hauran de presentar un breu resum del seu projecte, un model canvas i l’storytelling del mateix.

A l’hora d’escollir els participants a la Incubadora TIC Sensor, es valorarà el caràcter innovador dels productes i els serveis que ofereixen, el grau de definició del projecte empresarial i el potencial de generació d’activitat econòmica i ocupació.

La Incubadora TIC s’emmarca en el Pla de Reactivació Econòmica i té una durada prevista de 9 mesos

Després d’aquesta primera captació de projectes que servirà per posar en marxa la incubadora tecnològica, es continuarà acceptant l’entrada de nous projectes al programa, si compleixen els requisits i els criteris del comitè de coordinació. En paraules d’Albert Boronat, “la voluntat és que la incubadora sigui un espai obert, des d’ara i fins al juny, a tots aquells projectes TIC potencialment viables que es vulguin instal·lar a la ciutat”.

Els projectes s’aniran revisant trimestralment per valorar-ne i aprovar-ne la seva continuïtat.

La incubadora tecnològica SENSOR és un projecte que s’emmarca en el Pla de Reactivació Econòmica i té un pressupost de 30.000 euros.

Les empreses que participin en el programa d’acceleració de la Incubadora TIC Sensor disposaran de domiciliació social a REDESSA, possibilitat d’ocupar un màxim de 3 llocs de treball al coworking de la incubadora que estarà instal·lada a l’Edifici Tecnoparc, i els serveis habituals dels centres d’empreses de REDESSA com recepció, menjador, i ús de zones comunes.

Les empreses interessades a participar en la Incubadora TIC han d’omplir el formulari de la web: www.redessa.cat/incubadora 

També et pot interessar