El Clúster TIC Sud i REDESSA impulsen els primers Premis TIC Catalunya Sud

Redacció: 18/06/2024

  • Els Premis TIC Catalunya Sud estableixen cinc categories: Tecnologia disruptiva, Creixement i Expansió, Millor Start-up, Sostenibilitat i Tecnologia Verda i Lideratge Femení en Tecnologia.
  • El termini per presentar candidatures estarà obert fins al 18 de juliol i l’entrega dels guardons es farà a firaReus Events el 18 de setembre.

El Clúster TIC Catalunya Sud i REDESSA impulsen la primera edició dels Premis TIC Catalunya Sud amb l’objectiu de reconèixer, premiar i donar visibilitat a les empreses i projectes del sector tecnològic que han contribuït de manera significativa al desenvolupament econòmic, social i tecnològic de la regió de Catalunya Sud. S’estableixen cinc categories: Tecnologia disruptiva, Creixement i Expansió, Millor Start-up, Sostenibilitat i Tecnologia Verda i Lideratge Femení en Tecnologia.

Els premis estan oberts a totes les empreses del sector TIC amb seu o delegació a la Catalunya Sud. El jurat estarà format per deu professionals referents en l’àmbit TIC, la formació, el sector públic i la societat civil del territori i es valoraran la innovació, l’impacte i valor afegit, la responsabilitat ambiental, el potencial de creixement i la diversitat de les candidatures.

La convocatòria per presentar candidatures pot fer-se a través de la pàgina web de REDESSA, www.redessa.cat/premis-tic, i estarà oberta fins el 18 de juliol. El lliurament de premis tindrà lloc en una gala que es durà a terme a firaReus Events, el dia 18 de setembre, en una cerimònia en la qual el president de la Asociación de Parques Científicos y Tecnológicos de España (APTE) i del Málaga Tech Park, Felipe Romera, oferirà la conferència inaugural.

El regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de Reus i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, ha explicat que

“aquests premis són una eina més amb la que volem potenciar la nostra marca de ciutat tecnològica alhora que fem un reconeixement a les iniciatives impulsades per les empreses tecnològiques en àmbits estratègics per la ciutat com són la innovació, la sostenibilitat, la igualtat i l’impuls de les start-ups”.

El clúster manager del Clúster TIC Catalunya Sud, Sergi Novo, ha remarcat que aquests premis

“busquen reconèixer la capacitat d’innovació, impacte i lideratge d’un sector clau en el desenvolupament del territori i que aporta un gran valor afegit com a pol d’atracció de talent”.

Els Premis TIC Catalunya Sud comptaran amb la col·laboració del Diari de Tarragona com a media partner.

Sobre el Clúster TIC Catalunya Sud

El Clúster TIC Catalunya Sud té per objectiu reforçar la projecció i competitivitat del sector tecnològic a les comarques de Tarragona, així com l’atracció de projectes internacionals per situar el territori com un hub tecnològic de referència a Europa. Així mateix, el Clúster treballa per contribuir a l’impuls de l’activitat econòmica oferint solucions tecnològiques a tots els sectors. Actualment, el TIC Sud està format per una norantena d’empreses i institucions que agrupen prop de 20.000 professionals.

Sobre REDESSA

REDESSA és l’empresa municipal de l’Ajuntament de Reus que treballa al costat d’empreses, emprenedors i emprenedores, start-ups i spin-offs, per ajudar-les a fer créixer els seus projectes. Gestiona quatre centres d’empreses (REDESSA Tecno, REDESSA Cepid, REDESSA Viver i REDESSA Innovació), naus i sòl industrial. Els seus centres d’empreses ofereixen serveis adaptats, creen comunitat i promouen la col·laboració i l’intercanvi de coneixement. Aquest ecosistema aplega unes 150 empreses que sumen uns 1.500 professionals, la meitat dels quals es dediquen al sector tecnològic.

Galeria

També et pot interessar

REDESSA col·labora amb el Fòrum inversor EconomistesBAN

REDESSA col·labora amb el Fòrum inversor EconomistesBAN

Aquest fòrum és la 67ª Edició del Fòrum d’Inversió d’EconomistesBAN, Xarxa de Business Angels del Col·legi d’Economistes de Catalunya. Se celebrarà aquest dijous, 11 de juliol, de 18 a 20 h i té la finalitat de ser una eina més al servei del teixit de les start-ups de...