EL HUB FOODTECH & NUTRITION ORGANITZA UNA JORNADA SOBRE ELS AJUTS DEL PERTE AGROALIMENTARI II

Redacció: 29/02/2024

  • El HUB Foodtech & Nutrition, impulsat per REDESSA, organitzarà el proper 13 de març una jornada informativa adreçada a les empreses agroalimentàries interessades en sol·licitar els ajuts de la segona convocatòria del Projecte Estratègic per a la Recuperació i la Transformació Econòmica (PERTE) Agroalimentari
  • La jornada està coorganitzada amb el centre tecnològic Eurecat i la consultora AVS

Una jornada coorganitzada pel HUB Foodtech & Nutrition amb el centre tecnològic Eurecat i la consultora AVS, avançarà a les empreses agroalimentàries les oportunitats de la segona convocatòria d’ajuts del PERTE Agroalimentari per a la millora de la competitivitat d’aquesta indústria.  La jornada tindrà lloc a les instal·lacions de firaReus Events, el proper 13 de març, i el seu programa inclou diverses ponències sobre aquests ajuts per finançar la innovació a la indústria alimentària.  

La primera de les ponències, que detallarà els resultats del PERTE Agroalimentari I i les característiques que es preveu que tindrà la segona convocatòria, serà a càrrec del director de Desenvolupament de Negoci d’AVS Consulting, Alberto Palacios. A continuació, el gerent territorial Catalunya Sud d’Eurecat, Ignasi Papell, esbossarà algunes de les línies d’R+D+i potencialment finançables per a la transició cap a una indústria agroalimentària sostenible. A més, els assistents podran conèixer l’experiència d’un cas d’èxit empresarial en aconseguir projectes en aquesta convocatòria d’ajuts, a càrrec del director d’Innovació i Estratègia de Masergrup, Víctor Rubio.

PERTE Agroalimentari

Recentment, el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació va anunciar una nova convocatòria del PERTE Agroalimentari en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat amb fons europeus Next Generation. La nova convocatòria forma part de l’Estratègia Nacional d’Alimentació que té com a objectiu impulsar una producció agroalimentària més sostenible. 

En paraules del regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges,

“aquesta segona convocatòria d’ajuts és una nova oportunitat per impulsar el sector agroalimentari de la Catalunya Sud. Des del Hub Foodtech & Nutrition volem contribuir a fer-ne difusió per a que el major nombre possible d’empreses del nostre territori puguin presentar els seus projectes de digitalització, innovació i sostenibilitat”.

La primera convocatòria d’aquest pla es va resoldre el passat 19 de desembre amb l’adjudicació de 183,6 milions d’euros per a finançar 292 projectes presentats per 233 empreses. Aquesta nova convocatòria es finançarà amb el romanent de fons disponibles. 

El gerent territorial Catalunya Sud d’Eurecat, Ignasi Papell, anima a les empreses a conèixer aquesta línia d’ajuts i plantejar iniciatives d’inversió i R+D+I que

“es puguin treballar des d’ara per convertir-los en projectes guanyadors en una convocatòria que es preveu que sigui molt competida a nivell estatal, en els àmbits de sostenibilitat, digitalització, i nous productes i processos alimentaris que permetin guanyar competitivitat a l’empresa”.

Les empreses interessades es poden inscriure gratuïtament per a participar a la jornada fent click aquí.

Galeria

També et pot interessar

REDESSA acosta la diada de Sant Jordi al Tecnoparc

REDESSA acosta la diada de Sant Jordi al Tecnoparc

Coincidint amb els seus trenta anys d'història, REDESSA ha celebrat la diada amb activitats culturals i un vermut networking adreçat als professionals que treballen als seus centres d'empresa Durant la  celebració, s'ha fet lliurament dels Premis CATalitzador que...