EL PARC TECNOLÒGIC I D’INNOVACIÓ DEL TECNOPARC S’INCORPORA A LA JUNTA DE L’XPCAT

Redacció: 16/03/2023

L’objectiu de les incorporacions dels parcs tecnològics de Reus, Mataró i Lleida és donar una major representativitat territorial, més enllà de l’àrea metropolitana de Barcelona

El Parc Tecnològic i d’Innovació del Tecnoparc s’incorpora a la nova junta directiva de la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya (XPCAT), juntament amb el Parc Científic de Barcelona, La Salle Technova de Barcelona, el Parc Científic i Tecnològic de la UPC de Barcelona, el TecnoVampus de Mataró, el Parc Tecnològic del Vallès, el Parc de l’Alba de Cerdanyola del Vallès i el Parc Agrobiotech Lleida. La reunió constitutiva de la nova junta s’ha celebrat aquesta setmana al Parc Agrobiotech de Lleida.

El Parc Tecnològic i d’Innovació del Tecnoparc forma part de l’XPCAT des de febrer de 2021, any en què també va entrar a formar part de l’APTE – Associació de Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya. Durant la reunió, l’assemblea ha debatut sobre noves eines i col·laboracions per a les empreses que formen part dels Parcs de Catalunya, per tal de millorar el desenvolupament social. En paraules de la regidora d’Economia, Coneixement i Habitatge de l’Ajuntament de Reus i consellera delegada de REDESSA, Teresa Pallarès,

“ser membres de la Junta de l’XPCAT ens permet ampliar la xarxa de contactes i per tant, també les opcions de detecció d’oportunitats de col·laboració. Tenim molts punts en comú amb alguns dels parcs que en forment part, tant pel que fa a la tecnologia com per l’especialització en àmbits com l’agroalimentari”.

Què és l’XPCat?

L’XPCat és la xarxa que connecta tots els parcs científics i tecnològics de Catalunya. Agrupa grans espais de producció, transferència, difusió i ús del coneixement i actua de punt de contacte entre la comunitat investigadora i la innovadora. En el seu sistema s’integren grups i centres de recerca universitaris, centres tecnològics, incubadores d’empreses, grans empreses amb els seus centres d’I+D associats, empreses focalitzades en la innovació i noves empreses basades en el coneixement.

També et pot interessar