NOMÉS UN 13% DELS PROFESSIONALS EN CIBERSEGURETAT SÓN DONES

Redacció: 08/03/2023

Talentea, instal·lada a REDESSA Tecno, treballa en el projecte “Mamahackers” per revertir la masculinització del sector

Mamahackers és un programa pioner per reorientar la carrera professional i augmentar l’ocupabilitat de dones en formació tecnològica i professions emergents. Es tracta d’un programa formatiu que busca fomentar l’ocupació de perfils femenins per revertir la masculinització del sector.

Es tracta d’una iniciativa de Talentea, una consultora boutique de selecció i potenciació del talent especialitzat per a organitzacions que aposten per la tracció i la retenció del talent global. Bàsicament treballen en tres eixos, cerca del talent i selecció, Consultoria especialitzada per a empreses, Formació per a professionals i empreses.

Segons ACCIÓ, estudis especialitzats assenyalen que el sector de la ciberseguretat és el quart àmbit amb més demanda de persones treballadores dins de les TIC. De fet, segons l’informe “La ciberseguretat a Catalunya”, hi ha gairebé 500 empreses que donen feina a més de 9.400 treballadors. Això sí, la taxa de dones en el sector és d’un 12,97% i només 14,8% de les empreses en ciberseguretat catalanes compten amb participació femenina en els consells d’administració.

També et pot interessar