REDESSA evita el tancament de 43 negocis a través del servei de Reempresa

Abril 2019

REDESSA evita el tancament de 43 negocis a través del servei de Reempresa

  • REDESSA i la patronal Cecot han renovat recentment el seu conveni de col·laboració amb l’objectiu de seguir treballant plegats per afavorir la transmissió de negocis viables al municipi.
  • El punt d’atenció de Reempresa a REDESSA ha evitat el tancament de 43 empreses que han permès salvaguardar més de 110 llocs de treball. 

REDESSA i la patronal catalana Cecot han renovat recentment el seu conveni de col·laboració amb l’objectiu de seguir treballant plegats per afavorir i consolidar la transmissió de negocis viables al municipi a través del Centre de Reempresa de Catalunya.

Aquesta iniciativa de la patronal Cecot i d’Autoocupació pretén impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement de l’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació al territori. 

El regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, assegura que “Reempresa s’ha consolidat en el catàleg de serveis de REDESSA. Amb la renovació del conveni renovem també el compromís de seguir treballant per mantenir els negocis i els llocs de treball de la ciutat”.

L’acord renovat entre ambdues entitats significa sumar esforços, informació i recursos per consolidar i augmentar el rendiment d’un model de creixement empresarial que a Catalunya ha aconseguit evitar el tancament de prop de 2.200 negocis des del 2011, salvaguardant més de 6.000 llocs de treball i generant una inversió induïda de més de 100 milions d’euros. REDESSA i la patronal Cecot consideren necessari promocionar, fomentar i facilitar la reempresa com un mitjà de supervivència del teixit empresarial actual i futur de la ciutat.

Durant aquests pròxims mesos, el Centre de Reempresa de Catalunya organitzarà diverses sessions i activitats informatives amb l’objectiu d’acostar el servei tant a persones emprenedores com també a persones empresàries que no poden seguir amb el negoci.

REDESSA: 43 negocis salvaguardats des del 2014

L’Ajuntament de Reus disposa d’un punt d’atenció de Reempresa des del 2014 a les instal·lacions de Tecnoredessa. Des de llavors, el punt d’atenció ha evitat el tancament de 43 negocis del territori que han suposat una inversió induïda de més de 2 milions d’euros i el manteniment de més de 110 llocs de treball.

Aquests casos d’èxit representen el 20% del total de reempreses d’èxit del servei al conjunt de la demarcació de Tarragona. Així doncs, i des del 2011, a la província s’han transmès més de 215 negocis que han evitat la pèrdua de prop de 500 llocs de treball.

Afavorir la continuïtat de les empreses reusenques

Tan important com el foment de la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el Centre de Reempresa de Catalunya, és un model d’emprenedoria i creixement empresarial: un mecanisme segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent, sense haver de passar per la fase de creació.

Així doncs, la ciutat de Reus continuarà disposant d’un punt d’atenció del Centre Reempresa de Catalunya integrat a REDESSA on ofereix assessorament tant als empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa  com als reemprenedors i reemprenedores que volen comprar-la per donar-li continuïtat.


TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

DESCARREGA ELS NOSTRES DOSSIERS INFORMATIUS

Click per a descarregar