REDESSA 1 arriba a la plena ocupació amb un 62% d’empreses de nova creació

Redacció: 17/04/2019

Les instal·lacions del centre d’empreses de REDESSA 1, al Camí de Valls 81-87 de Reus, han arribat a la plena ocupació amb un 62% d’empreses de nova creació. Un dels factors decisius per assolir aquesta xifra ha estat la rebaixa en el preu dels despatxos per als emprenedors que han creat la seva primera empresa. Aquesta rebaixa, aprovada en el consell d’administració de REDESSA de finals de l’any passat, estableix que els despatxos d’entre 22 i 35 m2 es poden llogar per 99 euros al més (iva no inclòs) i amb una bonificació del 75% el segon any, un 40% el tercer i del 20% el quart any (la mateixa bonificació que tenen les empreses consolidades).

El regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, assegura que “des de REDESSA s’està treballant no només per oferir uns espais adaptats a les necessitats de cada tipus d’empresa, sinó també per potenciar els serveis amb jornades de formació i de nertworking i donar facilitats als nous emprenedors perquè puguin iniciar els seus projectes empresarials”.

Actualment a les instal·lacions de REDESSA 1 hi ha instal·lades 53 empreses i hi treballen unes 170 persones.

El sector serveis i oci, majoritari entre les empreses instal·lades

Pel que fa als sectors als quals es dediquen les empreses instal·lades al Camí de Valls la majoria, un 22%, es dediquen a negocis relacionats amb l’oci i els serveis. Es tracta d’empreses de màrqueting, gestories i agències de comunicació. Aquestes estan seguides per un 17 % d’empreses dedicades a la construcció i al sector immobiliari i entre elles n’hi ha de dedicades des de a la comercialització de materials constructius fins a despatxos d’arquitectes, empreses de rehabilitació d’edificis o d’estudis topogràfics, entre d’altres.

En tercer lloc, hi ha un 15%, d’empreses de nutrició/alimentació. Així, a REDESSA 1 hi ha consultes de nutricionistes i empreses dedicades a la comercialització de mel, ametlles i begudes energètiques i també laboratoris d’anàlisi d’olis i greixos.

Similar és el percentatge de les empreses dedicades a la salut i les teràpies naturals, un 13%. En aquest grup s’engloben consultes d’osteopatia i fisioteràpia i empreses de comercialització de productes d’estètica dental o farmacèutics.   

Una tercera part de les empreses són de Reus

Pel que fa a la procedència de les empreses instal·lades, la gran majoria són de Reus, concretament un 36%, mentre que la següent ciutat d’on procedeixen majoritàriament és Tarragona, amb un percentatge de l’11%. Altres municipis de la demarcació d’on procedeixen les empreses de REDESSA 1 són Salou, Cambrils o Castellvell, entre d’altres. Així, les empreses de la resta de la demarcació (sense comptar amb Reus i Tarragona) són un 32%, mentre que un 13% són de la resta de Catalunya i un 7% són de la resta de l’Estat o empreses multinacionals.

REDESSA 1, el centre d’empreses pioner 

El centre d’empreses de REDESSA 1 es va crear fa 24 anys i és el primer dels 3 centres d’empreses que gestiona actualment l’empresa municipal REDESSA, juntament amb Tecnoredessa (a l’edifici Tecnoparc) i amb el centre d’empreses del CEPID. En els darrers mesos, s’ha realitzat una inversió de 75.000 euros en aquestes instal·lacions, amb la finalitat de millorar aspectes estructurals i decoratius del centre i també amb l’objectiu d’homogeneïtzar els serveis més bàsics amb la resta de centres d’empreses.

També et pot interessar