REDESSA celebra els seus 30 anys amb un recorregut del passat al futur de la tradició emprenedora i d’innovació de Reus

Redacció: 02/07/2024

  • Amb motiu dels 30 anys de REDESSA, l’empresa municipal dedicada a la promoció econòmica de la ciutat, continua impulsant iniciatives per acostar-se als ciutadans i donar a conèixer la seva activitat al públic general.
  • Una de les iniciatives per aconseguir-ho és la creació d’una audioguia amb dos recorreguts per la ciutat que donen a conèixer espais vinculats a REDESSA i a l’empenta innovadora i emprenedora de la ciutat Reus.

La presentació d’aquesta audioguia s’ha realitzat avui precisament en un dels espais vinculats a REDESSA, la Terrassa Gaudí, i que forma part dels itineraris proposats. En aquest recorregut per anar d’un espai REDESSA a un altre, els usuaris de l’audioguia aniran fent diferents parades que els permetran conèixer històries empresarials i del caràcter innovador i emprenedor que ha caracteritzat la ciutat de Reus al llarg de la seva història.

La guia inclou dos itineraris, el primer d’ells es tracta d’una ruta a peu pels carrers del centre de la ciutat, amb sortida i arribada a la plaça del Mercadal. Amb una durada aproximada de 75 minuts és un recorregut circular ple d’anècdotes i dades curioses. La ruta passa per la plaça del Mercadal, la Casa Navàs, la Terrassa Gaudí, el carrer Monterols, la plaça Prim, la Llotja, la plaça de la Patacada, la Casa Gasull, la Casa Rull, el Banc de Reus, la Casa Marco, la Casa Serra, la plaça Catalunya, El Pallol, la plaça de la Puríssima Sang, La Hispània, la plaça de les Peixateries Velles, l’escultura del vent, la Prioral de Sant Pere i el carrer Major.

En aquest primer itinerari, els espais vinculats a REDESSA són: la Terrassa Gaudí i l’Hotel del Pallol, que són dos drets de superfície de l’empresa municipal; la plaça de la Patacada, una de les promocions d’habitatge protegit que gestiona REDESSA per encàrrec de l’Ajuntament de Reus; i La Hispània, on REDESSA és la promotora dels habitatges que s’han de construir.

Pel que fa a la ruta en bici, aquest recorregut acosta als ciutadans als centres d’empreses de REDESSA i serveix com a mostra del posicionament de ciutat tecnològica i d’innovació que impulsa la ciutat de Reus. És un recorregut amb una durada aproximada d’una hora i recorre la cara innovadora i tecnològica de la ciutat, passant per REDESSA Viver, Jardins de Reus, REDESSA Cepid, REDESSA Tecno i REDESSA Innovació.

En paraules del regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges:

“L’audioguia té un to molt informal i distès amb el qual volem acostar-nos al públic general perquè coneguin una mica més tota l’activitat que s’impulsa des de REDESSA. A més, creiem que és important que la ciutat conegui i es faci seu el discurs de ciutat d’innovació i tecnologia, i amb aquesta iniciativa volem contribuir a aquest objectiu”.

Els itineraris estan pensats per poder-los fer escoltant l’audioguia que està publicada a la web específica de l’itinerari (www.30anysredessa.cat, accessible també des del web de REDESSA www.redessa.cat) i en la qual, estan identificats els diferents punts del recorregut a través de Google Maps, a més dels àudios i fotografies dels diferents espais, algunes de ben curioses.

En paral·lel, per a incentivar a la ciutadania a descobrir aquesta audioguia, REDESSA organitzarà un concurs a les seves xarxes socials, perquè les persones que realitzin alguna de les rutes comparteixin la seva experiència amb l’etiqueta #30anysREDESSA.

Galeria

També et pot interessar

REDESSA col·labora amb el Fòrum inversor EconomistesBAN

REDESSA col·labora amb el Fòrum inversor EconomistesBAN

Aquest fòrum és la 67ª Edició del Fòrum d’Inversió d’EconomistesBAN, Xarxa de Business Angels del Col·legi d’Economistes de Catalunya. Se celebrarà aquest dijous, 11 de juliol, de 18 a 20 h i té la finalitat de ser una eina més al servei del teixit de les start-ups de...