REDESSA ORGANITZA UNA JORNADA PER COMMEMORAR EL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA I LA NENA EN LA CIÈNCIA

Redacció: 29/01/2024

L’acte compta amb la col·laboració de la URV i l’Institut Josep Tapiró, i tindrà lloc el divendres, 9 de febrer, al foyer de firaReus Events 

Amb l’objectiu de promoure la visibilitat de les dones en els àmbits científics i contribuir a la generació de vocacions tecnològiques, l’Ajuntament de Reus i REDESSA promouen una jornada que es durà a terme el divendres, dia 9 de febrer, a les instal·lacions del foyer Marià Fortuny de firaReus Events.  

L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha explicat que

“treballem per garantir la igualtat fomentant polítiques públiques feministes i amb perspectiva de gènere. Una data com aquesta ens permet fer visibles a professionals de l’àmbit científic que expliquen la seva experiència, amb la voluntat de fomentar les vocacions femenines”.  

L’acte comptarà amb una conferència inaugural a càrrec d’Àurea Rodríguez, divulgadora en temes d’innovació i digitalització, Premi Dona TIC 2023 i autora dels llibres “Antes muerta que analògica” i “Antes muerta que sin IA”. 

A continuació hi haurà una taula rodona que amb el títol “Les vocacions tecnològiques femenines”, comptarà amb la participació de doctores de diferents facultats de la Universitat Rovira i Virgili: la degana de la Facultat d’Economia i Empresa, Dra. Victoria Sánchez, la responsable d’Ensenyament en Nutrició Humana i Dietètica, Dra. Nancy Babio, la directora de la unitat de Ciències Òmiques d’Eurecat, Núria Canela, la professora de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura, Cèlia Mallafré i la professora de Física i Química de l’Institut Josep Tapiró, Montse Vidal.  

La inauguració anirà a càrrec de la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Reus, Pilar López, i de la degana de la Facultat de Medicina, Fàtima Sabench. L’acte el clourà l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i estarà presentat per la periodista Eva Hidalgo.  

La inscripció a la jornada és gratuïta i es pot fer CLICANT AQUÍ.   

Galeria

També et pot interessar

CONVOCATÒRIA – WORKSHOP ANUAL TECNATOX (URV-HUB)

CONVOCATÒRIA – WORKSHOP ANUAL TECNATOX (URV-HUB)

Demà, 30 de gener, tindrà lloc el Workshop Anual Tecnatox (URV-HUB), una jornada que abordarà temes de nutrició i tecnologia d'aliments saludables i sostenibles. La inauguració de l'acte anirà a càrrec de l'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita i del rector de la URV,...