REDESSA POSA EN MARXA EL “REUS LIVING LAB”, UN LABORATORI D’INNOVACIÓ QUE EN UNA PRIMERA FASE SE CENTRARÀ EN REPTES DE TALENT I CAPACITACIÓ

Redacció: 18/03/2024

  • Avui s’ha dut a terme la primera reunió del projecte que compta amb la Fundació i2Cat com a soci estratègic que establirà les dinàmiques de funcionament  i assessorarà per aconseguir la certificació de la xarxa  European Network Of Living Labs (ENOLL)
  • Els reptes s’abordaran a partir de la col·laboració dels agents de la quàdruple hèlix: administracions, món acadèmic, empresa i ciutadania

Les instal·lacions de REDESSA Cepid han acollit aquest matí la primera reunió de treball del Reus Living Lab, el laboratori d’innovació impulsat des de REDESSA, a partir del qual es treballaran els reptes pel que fa a la capacitació de talent a la ciutat, de manera col·laborativa, amb eines innovadores i tecnològiques.

El Reus Living Lab vol crear un entorn de prova i experimentació real que fomenti la cocreació i la innovació oberta entre els principals actors de la quàdruple hèlix: administració pública, mon acadèmic, empresa i ciutadania, en l’àmbit del talent i la capacitació.

El projecte està impulsat per REDESSA amb la col·laboració de la Fundació i2Cat, la qual promou i impulsa les dinàmiques d’altres living labs catalans. El Clúster TIC ha format part també d’aquesta primera taula de treball, com a representant de les empreses tecnològiques del territori, que són grans demandants de talent.

El regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, ha explicat que

el primer repte a resoldre com a segona ciutat tecnològica de Catalunya és donar resposta a la necessitat de talent de les empreses del sector. Volem implicar a tots els agents amb veu en temes de capacitació per treballar iniciatives col·laboratives i inclusives que ens permetin assolir una millora real que repercuteixi en el dia a dia dels ciutadans i ciutadanes de Reus”. 

Les sessions es desenvoluparan en un entorn on es promourà l’experimentació, la recerca i la innovació i, al mateix temps la capacitació i impuls del talent local. La metodologia prevista inclou les següents fases:

FASE 1, OBSERVACIÓ: definició del problema o repte, avaluació de la viabilitat i formació de l’equip motor.

FASE 2, EXPLORACIÓ:  planificació de tallers de cocreació, exploració del repte de forma col·lectiva i creació d’una visió de futur compartida.

FASE 3, PLA D’ACCIÓ: Disseny de les accions a dur a terme a partir de les propostes de tots els agents participants en el repte.

FASE 4, IMPLEMENTACIÓ: implementació de les accions i establiment dels indicadors per mesurar els resultats aconseguits.

Alguns dels objectius principals plantejats com a punt de partida en aquesta primera reunió són explorar, cocrear, desenvolupar i provar solucions per millorar les habilitats i el talent dels professionals i de la ciutadania; connectar l’ecosistema local involucrat en la capacitació de persones i en l’intercanvi de coneixement; detectar els stakeholders que poden aportar i participar en les solucions, fomentar les vocacions científiques i tecnològiques (STEM), desenvolupar les competències digitals i altres competències rellevants,  acostar la Universitat (alumnes i investigadors) a les empreses, facilitar la transferència de coneixement, impulsar l’emprenedoria,   fomentar el talent local (jove, sènior i femení) i l’atracció de talent especialitzat i treballar per l’adequació de l’oferta formativa a les demandes del mercat laboral.

i2CAT, un partner estratègic

La Fundació i2CAT és un centre de cerca, recerca i innovació que promou el coneixement aplicat per resoldre reptes socials i de negoci, fomentant la cocreació de solucions per transformar la indústria i apoderar la ciutadania. Entre els reptes en els quals treballen hi ha el de dissenyar i construir la societat digital del futur a través del coneixement generat en el desenvolupament de projectes locals i europeus i activitats d’R+D+I en àrees com 5G/6G, IoT, tecnologies immersives i interactives, ciberseguretat, intel·ligència artificial, blockchain, space communications i tecnologies de la societat digital.

Galeria

També et pot interessar

REDESSA col·labora amb el Fòrum inversor EconomistesBAN

REDESSA col·labora amb el Fòrum inversor EconomistesBAN

Aquest fòrum és la 67ª Edició del Fòrum d’Inversió d’EconomistesBAN, Xarxa de Business Angels del Col·legi d’Economistes de Catalunya. Se celebrarà aquest dijous, 11 de juliol, de 18 a 20 h i té la finalitat de ser una eina més al servei del teixit de les start-ups de...