TOTES LES EMPRESES DE L’INNOLAB DE REDESSA FINALITZEN EL SEU PROCÉS D’INNOVACIÓ I IMPLEMENTARAN LES SOLUCIONS OBTINGUDES

Redacció: 09/06/2022

Les set empreses participants puntuen amb un 8,9 el programa, que s’incorpora al catàleg de serveis de REDESSA

L’Innolab de REDESSA tanca la seva primera edició amb 7 processos d’innovació en marxa: totes les empreses participants han finalitzat el seu procés d’innovació amb un projecte viable, que ja han començat a implementar.

La qualificació global que atorguen els participants al programa d’innovació és d’un 8,9 sobre 10. Han valorat el format, els mentors assignats i les sessions inicials. En aquest sentit, el servei de mentoria personalitzada és el que té una puntuació més alta: un 9,5 sobre 10.

La regidora d’Economia, Coneixement i Habitatge i consellera delegada de REDESSA, Teresa Pallarès, ha explicat que “fomentar la innovació a les empreses és un dels eixos estratègics de REDESSA. Les empreses han valorat amb una nota molt alta aquest servei, que els ha aportat solucions reals, que contribuiran a fer créixer els seus negocis. Per això, després d’aquesta primera fase pilot, hem decidit incorporar l’Innolab al catàleg de serveis de REDESSA”.

Els projectes d’innovació que han desenvolupat aquestes empreses, s’engloben en tres eixos:

1. Nous serveis o productes: La majoria de processos d’innovació han desembocat en la creació de nous serveis o productes: ha estat el cas de 4 de les 7 empreses participants en la primera edició de l’Innolab. Són serveis vinculats a la seva activitat i que en tots els casos, estan destinats a accedir a nous clients. 

2. Nous procediments vinculats a nous canals: És el cas de 2 de les empreses participants. En aquests dos casos, l’accés a nous canals està vinculat a la digitalització, les xarxes socials i la venda online.

3. Nou model de negoci: Aquest és el cas d’una de les pimes de l’Innolab amb la qual s’ha treballat la remodelació del model de negoci, la reestructuració de l’organització i l’optimització dels recursos existents.

El procés d’innovació ha constat de 5 sessions de formació en metodologies d’innovació oberta i una segona fase de mentories personalitzades. En paraules de la regidora, Teresa Pallarès, “les pimes participants ens han traslladat que l’Innolab els ha aportat idees i una nova manera d’encarar el dia a dia i destaquen el fet que generen reflexió interna, debat: aquest canvi d’actitud és un altre dels èxits de l’Innolab”.

De manera més global, l’Innolab ha estat una eina per a aconseguir nous contactes comercials i una oportunitat per a reflexionar sobre el model de negoci.

Nova edició a partir de l’últim quadrimestre de l’any
La nova edició de l’Innolab s’engegarà durant l’últim quadrimestre de l’any. El tret de sortida serà la II Jornada d’Innovació, que comptarà amb un programa on s’exposaran tendències i casos d’èxit en l’aplicació de la innovació en l’àmbit empresarial, entre d’altres.

Des de REDESSA s’està treballant en aquest nou Innolab que, com a novetat, incorporarà una vertical de mentories específiques per a empreses del sector alimentari i foodtech.

Recordem que les empreses que han participat en la primera edició de l’Innolab són: Qbed Consulting, Fabricante Lunas, Comercial Brell, Festiari, Laboratoris Escuredo,Hotel Monument Spa Mas Passamaner i Grup Mimara.

També et pot interessar

REDESSA col·labora amb el Fòrum inversor EconomistesBAN

REDESSA col·labora amb el Fòrum inversor EconomistesBAN

Aquest fòrum és la 67ª Edició del Fòrum d’Inversió d’EconomistesBAN, Xarxa de Business Angels del Col·legi d’Economistes de Catalunya. Se celebrarà aquest dijous, 11 de juliol, de 18 a 20 h i té la finalitat de ser una eina més al servei del teixit de les start-ups de...