UN CENTENAR DE PROFESSIONALS PARTICIPEN EN EL WORKSHOP ORGANITZAT PER LA URV I EL HUB FOODTECH & NUTRITION

Redacció: 30/01/2024

La jornada ha posat en comú la investigació en alimentació i salut de la URV amb les empreses adherides al Hub

Un centenar de professionals, investigadors, empresaris i responsables dels departaments d’R+D d’empreses del territori han participat en el primer fòrum sobre nutrició i tecnologia d’aliments saludables i sostenibles, en el marc del workshop anual del centre Tecnatox de la URV. La jornada és una iniciativa de REDESSA, l’Ajuntament de Reus, el Hub Foodtech & Nutrition, URV i TecnATox. 

La jornada ha posat damunt la taula, la investigació en tres vessants: l’alimentació, la sostenibilitat i els tòxics, i com aquests tenen impacte en la salut de les persones. El rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Pallarès, ha explicat que

“el workshop contempla gairebé totes les vessants dels estudis de la URV, provocant sinergies que permeten avançar a través de la generació de diàleg entre empreses i investigació”.  

L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha posat en valor el fet que

“la recerca i l’empresa són dos àmbits estratègics per la ciutat, i tenim tradició de treballar amb el teixit empresarial, en aquest cas, sota el paraigua del hub. Estem convençuts que la jornada d’avui serà una oportunitat per engegar projectes pioners que repercuteixen directament en els ciutadans”. 

La jornada ha abordat temes com la medicina de precisió, la intel·ligència artificial aplicada a la salut de les persones i l’exposició prenatal a contaminants, entre molts d’altres; i ha servit per donar el tret de sortida a l’activitat del hub en aquest 2024. 

El Hub Foodtech & Nutrition és una iniciativa impulsada des de REDESSA i l’Ajuntament de Reus, que promou la creació d’un ecosistema de col·laboració publicoprivat d’empreses, institucions i centres de recerca de l’àmbit tecnològic i alimentari de la Catalunya Sud. Actualment, el Hub compta amb una seixantena d’empreses i institucions adherides.  

Galeria

També et pot interessar