Jornada de presentació de la Consulta Preliminar al Mercat (CPM)

Identificació de solucions innovadores per al repte: Sistema intel·ligent de benchmark per a la identificació i valoració de projectes empresarials d'emprenedoria nous i innovadors

Data i horari

Dimercres 05 de juny a les 12:30 h a 14:00 h

Ubicació

Fira Reus, Avinguda Bellisens, 40

Entrada

icono calendario Acte professional

Jornada de presentació de la Consulta Preliminar al Mercat (CPM), orientada a la identificació de solucions innovadores per al repte:

SISTEMA INTEL·LIGENT DE BENCHMARK PER A LA IDENTIFICACIÓ I VALORACIÓ DE PROJECTES EMPRESARIALS D’EMPRENEDORIA NOUS I INNOVADORS

12.30 OBERTURA I BIENVENIDA INSTITUCIONAL
Sra. Sandra Guaita, alcaldessa de Reus

12.45 QUÈ ÉS LA COMPRA PÚBLICA D’INNOVACIÓ I LA CONSULTA PRELIMINAR DE MERCAT? CONCEPTE, OPORTUNITATS I BENEFICIS
Sr. Borja Gómez, sènior manager d’Innovació i Competitivitat Territorial de TECH friendly

13.00 XERRADA INSPIRADORA: QUÈ IMPLICA LA INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL PER AL CREIXEMENT DE LES EMPRESES? CONEIXENT CASOS REALS D’ÚS
Sr. Gonzalo Pellejero, soci director de TECH Friendly (participació en línia)

13.15 PRESENTACIÓ DEL REPTE: SISTEMA INTEL·LIGENT DE BENCHMARK PER A LA IDENTIFICACIÓ I VALORACIÓ DE PROJECTES EMPRESARIALS D’EMPRENEDORIA NOUS I INNOVADORS
Sr. Albert Boronat, gerent de REDESSA

13.35 COM PARTICIPAR EN LA CONSULTA PRELIMINAR AL MERCAT?
Sra. Laura Soto, manager d’Innovació Urbana de TECH Friendly

13.50 PRECS I PREGUNTES
14.00 APERITIU-NETWORKING

Data: 5 de juny de 2024
Format: Híbrid
Lloc: REDESSA Tecno Av. de Bellissens, 42 43204 Reus – Instal·lacions firaReus Events

INSCRIPCIONS AQUÍ

 

¿Què és la Compra Pública d’Innovació?

La compra pública d’innovació (CPI) és una actuació administrativa de foment de la innovació, orientada a potenciar el desenvolupament de solucions innovadores des del costat de la demanda, a través de l’instrument de la contractació pública.

Es tracta d’un procediment administratiu de contractació, pel qual el comprador públic pot licitar la contractació d’un producte o servei que no existeix en el mercat, i que necessiti desenvolupament d’R + D.

  • – Millora els serveis públics perquè crea béns i/o serveis basats en necessitats a cobrir, aportant valor a la ciutadania i empreses.
  • – Fomenta i tracciona la innovació empresarial. Incentiva la innovació en les empreses perquè l’Administració constitueix una primera demanda comercial.
  • – Impulsa, consolida i internacionalitza la innovació, millorant la competitivitat i la sostenibilitat regional.


Tipologies de CPI

  • COMPRA PÚBLICA DE TECNOLOGIA INNOVADORA (CPTI)

Consisteix en la compra pública d’un bé o servei que no existeix en el moment de la compra, però que es pot desenvolupar en un període de temps raonable. Aquesta compra requereix el desenvolupament de tecnologia nova o millorada per poder complir amb els requisits demandats pel comprador.

  • COMPRA PÚBLICA PRECOMERCIAL (CPP)

Una contractació de serveis d’R + D remunerada íntegrament per l’òrgan de contractació, en la qual el comprador públic no es reserva els resultats de l’R+D per al seu propi ús en exclusiva sinó que comparteix amb les empreses els riscos i els beneficis de l’R+D necessàries per desenvolupar solucions innovadores que superen les que hi ha disponibles en el mercat.

  • ASSOCIACIÓ PER A LA INNOVACIÓ

Una resposta flexible i sintètica a la contractació de productes i serveis tecnològics a escala comunitària que permeti com a resultat una adjudicació i sempre que corresponguin als nivells de rendiment i als costos màxims acordats entre els òrgans de contractació i els participants.