EL NOU DECRET D’ENVASOS I RESIDUS I LES SOLUCIONS DE L’ENVÀS SOSTENIBLE PER AL SECTOR AGROALIMENTARI CENTRARAN LA NOVA JORNADA DEL HUB FOODTECH & NUTRITION

Redacció: 13/06/2023

Es farà el dimarts, 20 de juny, i està organitzada per REDESSA, amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya, el Packaging Cluster, l’IRTA i ACCIÓ.

El Hub Foodtech & Nutrition realitzarà una nova jornada el pròxim dimarts, 20 de juny, centrada en el nou decret d’envasos i residus i les solucions de l’envàs sostenible per al sector agroalimentari. Un dels objectius del Hub és treballar per acostar les tendències, normatives i possibles projectes en el sector de l’alimentació a les empreses de la Catalunya Sud.

El programa de la jornada del dia 20 s’estructura al voltant de tres xerrades: la primera, a càrrec del cap de gestió d’Infraestructures de l’Agència de Residus de Catalunya, Jordi Picas, qui explicarà com afecta la nova llei d’envasos i residus al sector agroalimentari. Seguidament el gerent del Clúster de Packaging de Catalunya, Àlex Brossa, donarà a conèixer les noves tendències en envasos sostenibles, i després, la tècnica d’Innovació en Packaging de l’IRTA, Elsa Lloret, explicarà les noves tecnologies aplicades a l’envàs sostenible.

La jornada també comptarà amb una taula rodona dedicada a donar conèixer solucions i bones pràctiques amb envasos alimentaris, que comptarà amb la participació de Jabil Packaging Solutions, Copy Valls i Clúster del Packaging, i estarà moderada per l’Elsa Lloret d’IRTA. A més el director del Centre del Roser i del Programa de Gestió Alimentària, Albert Farré, presentarà el projecte d’aprofitament alimentari sostenible. Un cop extretes les conclusions de la jornada, hi haurà cafè – networking amb tots els assistents.

Nou decret d’envasos: reptes i solucions per al sector agroalimentari

Amb el nou decret d’envasos i residus d’envasos que ha fixat el govern espanyol es pretén reduir les tones de residus que es generen al cap de l’any. Com a exemple i segons un informe de Greenpeace, Espanya ven cada dia 50 milions d’envasos de begudes, el 70% dels quals no es reciclen.

La jornada “Normatives, reptes i solucions de l’envàs sostenible per al sector agroalimentari” es farà el dia 20 de juny, de 9:15 a 11:45 h al Foyer Marià Fortuny de firaReus Events i la inscripció és gratuïta i es pot aconseguir en CLICANT AQUÍ.

També et pot interessar